Калина Крумова поема платформата "Евромайки" на Бареков

09 October 2013, 13:00 ч.
Калина Крумова ще администрира  платформата "Евромайки", това стана ясно от думите на Николай Бареков по  TV7. Бившата депутатка е единствената жена и народен пр ...

Калина Крумова ще администрира платформата "Евромайки", това стана ясно от думите на Николай Бареков по TV7. Бившата депутатка е единствената жена и народен представител в предишното НС, която се ангажира пряко с проблема за сурогатното майчинство, приемайки го като своя лична кауза.

"Проектозаконът, внесен от нея, беше възможност за България да влезе в списъка на държавите, регламентирали сурогатното майчинство. По този начин не просто може да бъде решена демографската криза в страната, но и да се даде възможност на хиляди хора, които нямат своя рожба, да отглеждат собствено дете. Тази идея и истинската отдаденост на Калина Крумова към проблемите на хората, без популизъм и гръмки думи, а с реални действия, е основната причина тя да бъде избрана за администратор на платформата "Евромайки"", заяви Бареков.

По отношение на появилата се вече спекулация, че тя автоматично ще бъде включена в листите, Бареков отговори, че това зависи от решението на хората, които ще гласуват за листите. Ако Калина Крумова изяви желание и спечели тяхното одобрение, нищо не пречи тя да стане и кандидат-евродепутат. Но това решение няма да бъде взето нито от Николай Бареков, нито от самата нея. Принципът на платформата е съвсем различен и не е нужно да се прилагат стандартните подозрения за нагласеност - всичко е открито и прозрачно..

Журналистът категорично отхвърли твърденията, които емисари на ГЕРБ и БСП лансират, че той смята да участва в изборите за Европейски парламент, за да вземе тлъстата депутатска заплата от 20 хил. лева. "Няма такова нещо - да, аз ще водя листата, за да й придам политически характер, но след вота ще изляза от нея", каза Бареков.

Той коментира, че на евроизборите срещу него ще бъде хвърлена цялата държавна машина и партиите на статуквото, които имат сериозни субсидии. "В предишните издания на "България без цензура" тези партии се кълняха, че ще премахнат субсидията, но нищо такова не се случи, дори и Меглена Кунева и Иван Костов, които не са парламентарно представени, са на държавна издръжка", каза Бареков. Той призова партиите да се откажат от субсидията си като каза, че тези 100 млн. лв, които държавата харчи за издръжката им, трябва да се използват за социални цели.

По отношение на бъдещата политическа формация, която се създава около него, той разкри, че тя няма да е от лидерски тип, а ще бъде по американски образец - хоризонтално структурирана, с офиси в цялата страна, със симпатизанти и съмишленици предимно, а не толкова с членска маса. "Няма да правим мащабни конгреси, в нашите офиси ще се води политически живот на база на обществения интерес", обясни бъдещият политик.

източник : Actualno
Сподели: Сподели с Facebook Facebook   Сподели с Svejo Svejo   
Коментари (5)   Добави коментар
09 October 2013, 16:57ч. Анонимен дии
Естествено като вижда на къде духа вятърът.
09 October 2013, 15:30ч. Анонимен Опосум
Калинче, хайде давай, развихри се!
09 October 2013, 14:14ч. Анонимен
"Бившата депутатка е единствената жена и народен представител в предишното НС, която се ангажира пряко с проблема за сурогатното майчинство, приемайки го като своя лична кауза." Аз наисина не виждам по-подходящ за позицията, а и за кандидат впрочем! Бих я покрепила!
09 October 2013, 14:11ч. Мария Иванова
Браво! Уверена съм, че тя ще се справи.
09 October 2013, 14:10ч. Анонимен
Много симпатизирам на Крумова точно заради тази нейна кауза. Радвам се, че продължава в тази посока.