Мирослав Найденов: Все повече хора от ГЕРБ искат да дойдат в новата ни партия

21 August 2013, 11:40 ч.
Новият проект на бивши кадри и депутати от партия ГЕРБ набира все повече популярност, като все повече хора от партията на Бойко Борисов изявяват желание да се пр ...

Новият проект на бивши кадри и депутати от партия ГЕРБ набира все повече популярност, като все повече хора от партията на Бойко Борисов изявяват желание да се присъединят. Това заяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов пред Агенция "Фокус".

Имаме разговори с действащи в момента депутати от парламентарната група на ГЕРБ. Ще запазя засега техните имена в анонимност, заради възможни реакции от страна на Цветанов и компания, посочи Найденов. Той не може да каже точния брой на бившите членове на ГЕРБ, които ще вземат участие, но по думите му те не са малко.

Това са бивши депутати, бивши областни координатори, бивши общински председатели, с уговорката, че има и настоящи. Нека да не ги обявявам, докато не се случи сформирането на партията, с оглед да им спестим определени неприятности, познавайки досегашната реакция, на която сме свидетели по отношение на инакомислещите в ГЕРБ, каза Мирослав Найденов.

Ръководството на ГЕРБ направи една голяма грешка, отблъсквайки доста хора. Преди парламентарните избори Цветанов еднолично смени 22 от 28 областни координатори на ГЕРБ, над 200 от общинските председатели. Всички тези хора, които са градили структурите на ГЕРБ, които са участвали в изборите и са ги печелили до момента, се почувстваха използвани и в един момент захвърлени. Включително и действащи структури, общински и областни председатели декларират желание да се присъединят, добави той.

Найденов обясни, че новият политически субект ще се позиционира в център-дясно. Изповядват се същите ценности на Европейската народна партия, на европейското дясно семейство. По-различното ще бъде това, че категорично няма да има лидер, категорично стилът и начинът на управление на Цветанов няма да има почва в този политически проект и ще бъдем отворени към гражданското общество чрез предоставяне на структурите на тази политическа партия за реализиране на идеите на част от хората, които в момента са на улицата, заяви Мирослав Найденов.

Надяваме се чрез интернет платформа, която може би ще заимстваме с Модерна България, да направим възможно вземането на решение чрез т.нар. партиен референдум по интернет и всички членове да могат да участват в реалното управление на този политически субект, а не както сме свидетели в днешния политически живот на България, решенията да бъдат вземани от много малък кръг от хора, независимо в кой спектър на политиката, каза още той.

Редактор: Ивайло Ачев Рейтинг: 3.0 от 5 - actualno.com
източник : Actualno
Сподели: Сподели с Facebook Facebook   Сподели с Svejo Svejo   
Коментари (0)   Добави коментар