Бойко: Хубаво е, че хората от митинга дойдоха в София, да видят как съм я направил

17 November 2012, 20:40 ч.
Единственото, което е хубаво на този митинг, е че доста роми са взели пари, че доста хора са се разходили до София, да си напазаруват, и по много от магазините са вдигнали оборота. Това к ...

Единственото, което е хубаво на този митинг, е че доста роми са взели пари, че доста хора са се разходили до София, да си напазаруват, и по много от магазините са вдигнали оборота. Това каза премиерът Бойко Борисов на въпрос за коментар на днешния национален митинг-протест на БСП срещу управлението на ГЕРБ, предаде Фокус.

Една хубава екскурзия до София - да видят как съм я направил. Да видят метро на живо, защото никога не са го виждали, да видят градинките, да видят естакадите, да видят чистотата в София, каза Бойко Борисов.

Не бях чувал даже, че ще има митинг, защото той щеше да бъде уж за миналата неделя, пък не си събраха хора. Разбрах, че са събирали пари, за да си платят на хората автобусите и сандвичите при идването до София. На Станишев явно много му се иска да е събрал 20 000 души, но те са били не повече от 3000 5000, максимум. Возили са и деца на митинга от провинцията, доколкото разбрах. Явно това са им всички симпатизанти, коментира Бойко Борисов.

"Сигурно са много яростни в момента, защото отпаднаха посредниците за доставка на природен газ. Три посредника отпаднаха, смятайте какви комисионни, какво чудо е било, затова са много яростни. 21 22 % намаление на цената на газа е много нещо те не могат да го понесат", допълни Борисов.

Понеже днес пътувах, другото, което не могат да понесат, са страхотните магистрали, строежи, мостове, естакади, метрото на София, естакадите в София, Южната дъга, Меден рудник, това, което се строи по Хемус, Марица... Те в мечтите си не са го виждали, а това вече е факт. Видимо държавата става по-хубава, видимо става по-конкурентноспособна, видимо във всички рейтингови агенции в света това се вижда, видимо в своите изказвания всички анализатори в света го казват. Как да не ги е яд? При положение, че те ни оставиха милиарди дупка в хазната. Само парите, които унищожиха в Белене, в Цанков камък, са два милиарда и половина. Половин милиард заем от Париба, заемите от хеликоптерите, които не си платиха, заемите за самолетите, заемите над 300 милиона, които наследих и още не мога да платя, за мотрисите Сименс. Точно тези хора ли ще дават акъл на някого? Или заменките на най-апетитните терени в България? И това са хора, от които България загуби милиарди, само със спирането на еврофондовете заради Батко и Братко. Благодарение на мен, и на ГЕРБ, и на това правителство милиарди евра от еврофондовете влязоха, а бяха спрени заради Станишев и неговата тройна коалиция. Това ли става в държавата лошо че милиарди евра влизат от еврофондовете, над 30 пъти повече пари", коментира Борисов.

Редактор: Десислава Ушатова

източник : Actualno
Сподели: Сподели с Facebook Facebook   Сподели с Svejo Svejo   
Коментари (0)   Добави коментар